BANANMOUSSE
3 väl mogna bananer
3 äggulor
3 dl vispgrädde
0,5 dl socker
2 msk likör eller punsch
Mosa 2 1/2 banan eller kör i mixer. Smaksätt moset med likör. Vispa äggulor och socker och blanda alltsammans. Sist blandar man ner den hårt vispade grädden. Ställ i kylen ett par timmar.Barnera vid serveringen med resten av bananen.
BANANKAKA
2 mogna bananer
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
25 g smör
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
rivet skal och saft av 1/2 citron
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaften och skalet samt mjölet och bakpulvret. Mosa bananerna och rör ned, tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Häll i smord och bröad form, ca 1,2 l. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
FLAMBERADE BANANER
4 bananer
2 msk smör
2 msk socker
0,5 dl konjak
Citronsaft
Skala bananerna och klyv dem på längden. Smält smöret i en panna, stek bananerna i några minuter. Strö över socker och citronsaft. Då bananerna är riktigt varma tillsätts konjak. Tänd på och ös bananerna med såsen tills det slocknar.